In perioada de 03.05.2024 - 06.05.2024 nu se vor procesa comenzi. Comenzile plasate in aceasta perioada vor fi procesate si expediate incepand cu data de 07.05.2024! Sarbatori fericite!

DESCOPERA CU ESCUDO ISTORIA APARITIEI TRICOURILOR POLO

DESCOPERA CU ESCUDO ISTORIA APARITIEI TRICOURILOR POLO

Cu siguranta iti sunt extrem de familiare si detii cateva modele in garderoba ta. Tricourile polo sunt comode si mereu la moda, reprezentand o piesa vestimentara usor de purtat si integrat in tinute. Totusi, cand si unde a aparut acest tip de tricou? Ai idee care este numele care sta in spatele acestui obiect de imbracaminte care a castigat aprecierea barbatilor de pretutindeni? Daca esti curios in legatura cu acest subiect, Escudo te invita sa descoperi istoria aparitiei tricourilor polo.

CE LEGATURA ARE TRICOUL POLO CU JOCUL DE POLO?

Nu multi oameni cunosc faptul ca jocul de polo isi are radacinile in jurul anului 600 inainte de Hristos, in Persia si a fost descoperit sute de ani mai tarziu de catre englezi, in timpul colonizarii din India. Acesta a fost adus in Anglia in anul 1871, unde s-a bucurat de popularitate, iar apoi s-a raspandit rapid in intreaga lume. Deoarece era un sport cunoscut, s-a acordat o atentie sporita regulilor de eticheta, ceea ce insemna ca jucatorii trebuiau sa poarte o camasa si o jacheta in timpul jocului. Odata cu trecerea timpului, oamenii au cautat alternative mai confortabile pentru tinute, dar care sa pastreze eleganta specifica jocului.

Prima versiune a tricoului polo a fost creata in secolul 20 si nu semana deloc cu ceea ce cunoastem astazi. Tricoul polo s-a nascut din necesitatea unei tinute mai usoare, ceruta de climatul subtropical. Ideea de tricou polo a fost introdusa rapid si in Anglia, in tinutele casual.

John E. Brooks, un croitor american, a vizitat Anglia, a descoperit tricourile cu nasturi si le-a adus in America, unde a patentat denumirea. Creatiile sale au debutat in anul 1896, numindu-se „primul tricou polo cu nasturi”. Totusi, tricoul polo pique isi datoreaza faima tenisului, nu jocului de polo.

TRICOUL POLO IN TENIS

Design-ul tricoului polo pique pe care il cunoastem astazi i se datoreaza jucatorului de tenis Rene Lacoste si a fost creat ca uniforma pentru jucatorii de tenis, in anul 1929, in Franta. Acesta a creat primul model pe alb, pentru el, si l-a decorat cu o broderie cu un crocodil verde in partea stanga a pieptului. In anul 1930 cererea pentru tricouri polo a explodat, acesta vanzand pana la 300.000 de bucati pe an. Abia 33 de ani mai tarziu, primul tricou polo pique Ralph Lauren a ajuns pe piata, devenind in scurt timp la fel de popular precum tricoul polo marca Lacoste.

TRICOURI POLO MARCA ESCUDO

Daca esti fan, te vei bucura sa auzi faptul ca pe site-ul Escudo poti gasi acum colectia de vara care include tricouri polo pique, in 5 culori vibrante: alb, rosu, negru, bleumarin si galben. Acestea sunt extrem de comode, si pot fi integrate cu succes atat in tinute casual, cat si in tinute smart casual. Alege culorile preferate si poarta-le cu incredere. Mai mult, materialul pique permite pielii sa respire, in special in zilele calduroase de vara, iar rezistenta iti va permite sa te bucuri de el o vreme indelungata.

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!