In perioada de 03.05.2024 - 06.05.2024 nu se vor procesa comenzi. Comenzile plasate in aceasta perioada vor fi procesate si expediate incepand cu data de 07.05.2024! Sarbatori fericite!

CUREAUA CA ACCESORIU STATEMENT, DE LA INCEPUT PANA IN PREZENT

CUREAUA CA ACCESORIU STATEMENT, DE LA INCEPUT PANA IN PREZENT

O porti in fiecare zi, la fiecare pereche de pantaloni. Cu siguranta detii una de culoare neagra, dar este posibil sa ai mai multe si pe maro sau chiar albastru. Ai ghicit, este vorba despre curea! Purtam curele in jurul taliei pentru a ne sustine pantalonii, dar nu ne gandim prea mult la acest aspect. Cu timpul, purtarea unei curele a devenit o rutina in viata fiecaruia dintre noi. Totusi, stiai ca in Epoca de Bronz cureaua era utilizata in acelasi mod ca in prezent? Citeste astazi mai multe despre cureaua ca accesoriu statement, de la inceput pana in prezent.

INCEPUTURI

Cureaua pe care o cunoastem si o utilizam in prezent a fost inventata la inceputul anilor 1900. Cu toate acestea, oamenii purtau curele, sub forma de sfoara, bucati de material sau piele. Locuitorii Egiptului Antic le utilizau pentru a-si lega tunicile lungi, fapt care ii ajuta sa fie mai confortabili. Daca nu stiai, barbatii purtau cureaua si ca pe un accesoriu, deoarece aceasta le accentua umerii si le micsora talia. Curelele pot avea si o simbolistica religioasa, daca ne gandim la cele purtate de catre preotii catolici, care prezinta trei noduri, insemnand saracie, puritate si supunere.

CUREAUA IN ARMATA

Cureaua reprezenta o parte componenta a uniformei militare. De catarama erau legati saculeti si spatii numite canat, in care erau purtate sabiile si pumnalele. Mai mult, acestea aveau rolul de a comunica identitatea lor. Se utilizau culori diferite pentru canat, in functie de gradul persoanei. De exemplu, in Razboiul Civil American, ofiterii generali aveau un canat din piele de bivol, ofiterii de cavalerie aveau unul rosu, iar ofiterii medicali unul verde smarald.

CUREAUA CA ACCESORIU PENTRU FEMEI

Incepand cu secolul al 15-lea, cureaua a devenit un accesoriu obisnuit pentru haine. Odata cu venirea Renasterii si femeile au inceput sa poarte curele, la care erau adaugate catarame mai elegante, pentru a le sublinia si subtia talia. Acesteau utilizau curelele si pentru a-si agata produsele cosmetice, oglinzile sau posetele.

In secolul 20 cureaua era purtata de catre fiecare barbat, pentru sustinerea pantalonilor, care veneau din fabrica cu gaici. Curelele erau fabricate cel mai des din piele, in culori standard, precum negru sau maro.

CATARAMA

In perioada secolului 20, catarama reprezenta o caracteristica cheie a curelei. Desi scopul ei era acela de a inchide cureaua, designerii au decis sa o transforme intr-un accesoriu fashion. Chiar daca in prezent nu mai este o practica, inca mai poti gasi curele cu catarame realizate de catre designeri, in diverse modele, materiale si culori.  

Desi aspectul, scopul si chiar necesitatea au variat de-a lungul timpului, cureaua a reprezentat o parte importanta a vietii oamenilor, timp de milenii. Desi nu stim inca ce ne rezerva moda viitorului in materie de curele, in prezent preferam modelele simple, in culori uni, precum negru, albastru sau maro. Pe site-ul Escudo gasesti cateva modele de curele simple, in culori diverse, ideale pentru orice tip de tinuta, fie eleganta sau casual. 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!