CURATAREA PALTONULUI - CUM SE FACE EFICIENT SI RAPID? CATEVA ASPECTE ESENTIALE PE CARE TREBUIE SA LE STII!

CURATAREA PALTONULUI - CUM SE FACE EFICIENT SI RAPID? CATEVA ASPECTE ESENTIALE PE CARE TREBUIE SA LE STII!

Paltonul este una dintre piesele vestimentare de rezistenta din garderoba domnilor, in sezonul rece. Versatilitatea acestuia te ajuta sa creezi, atat tinute office, cat si outfit-uri smart casual.

In ceea ce priveste curatarea paltonului exista doua variante: fie optezi pentru o curatatorie profesionala, fie alegi sa speli haina acasa, conform indicatiilor de la producator. In cele ce urmeaza, vei afla niste trucuri referitoare la ingrijirea acestui obiect vestimentar, lucruri utile, atunci cand vrei sa realizezi corect acest proces.

Cuprins:

1. Cum intretii corect un palton din lana?

1.1. Este indicat sa speli paltonul acasa?

2. Care sunt regulile pe care ar trebui sa le pui in aplicare pentru a mentine paltonul intr-o stare perfecta cat mai mult timp?

1. CUM INTRETII CORECT UN PALTON DIN LANA?

 

Lana este la mare cautare atunci cand vine vorba de confectionarea paltoanelor pentru iarna. Aceasta prezinta un grad ridicat de rezistenta in timp, fiind una dintre variantele care te protejeaza eficient in zilele geroase.

 

Daca ai o asemenea piesa vestimentara, specialistii in domeniu recomanda sa apelezi la o curatatorie pentru intretinerea corecta a paltonului. Lana este un material usor pretentios. De asemenea, este recomandat ca acest proces sa fie pus in aplicare, de doua ori pe an pentru a nu afecta calitatea si compozitia paltonului.

1.1. ESTE INDICAT SA SPELI PALTONUL ACASA?

Aceasta este una dintre intrebarile pe care si-o pun majoritatea persoanelor. Raspunsul e afirmativ. In acest context, ai doua optiuni: spalatul de mana sau utilizarea masinii de spalat automate. Totusi, daca nu ai la dispozitie ultima varianta e foarte greu sa speli paltonul de mana, deoarece este o piesa vestimentara voluminoasa.

 

 Din cauza acestui fapt, iti va fi dificil sa realizezi manual unele etape, cum ar fi stoarcerea. Tocmai de aceea, in astfel de situatii ar trebui sa apelezi la personal specializat pentru a te bucura de paltonul din lana cat mai mult timp.

 

Pe de alta parte si daca alegi pentru curatarea sau improspatarea acestui obiect vestimentar la masina de spalat trebuie sa iei in calcul cateva aspecte definitorii, printre care se numara:

  • Cel mai important este sa citesti instructiunile oferite de producator. Ele iti vor indica mereu care e temperatura optima la care poti spala paltonul, ce program al masinii trebuie sa setezi pentru ca lana sa nu aiba de suferit, dar si multe alte detalii;

  • Este important sa introduci paltonul intors pe dos in masina de spalat. In acest fel vei feri pe cat posibil materialul de frecarea directa. Dupa ce programul s-a terminat, scoate piesa vestimentara din masina de spalat si las-o sa se usuce.

2. CARE SUNT REGULILE PE CARE AR TREBUI SA LE PUI IN APLICARE PENTRU A MENTINE PALTONUL INTR-O STARE PERFECTA CAT MAI MULT TIMP?

 

 

Cu siguranta, atunci cand ai in garderoba o piesa vestimentara basic, care iti permite sa creezi diverse tinute care sa te reprezinte in totalitate, iti doresti sa o pastrezi intr-o stare perfecta, cat mai mult timp.

 

Acelasi lucru se intampla si atunci cand vine vorba de un palton. In randurile ce urmeaza, citeste ce e recomandat sa faci pentru a reusi!

  • Ar fi bine ca dupa fiecare purtare sa cureti paltonul cu o perie. In acest fel, in cazul in care te murdaresti pe haina, iti va fi mult mai la indemana sa rezolvi situatia, mult mai rapid. In plus, nici materialul nu va incepe sa se destrame  prea curand;

  • Daca paltonul tau este din lana, el nu se murdareste repede, deoarece materialul si felul in care se prezinta in contact factorii externi nu favorizeaza acest lucru. Daca totusi se intampla, accidental sa te patezi, sterge imediat zona cu ceva umed si nimeni nu va observa nimic, atunci cand locul se va  usca;

  • In cazul in care te prinde o ploaie zdravana, pune paltonul la uscat, intins pe o suprafata generoasa. De asemenea, este foarte important sa te asiguri ca prin preajma nu exista vreo sursa de caldura artificiala. Pentru ca haina sa nu sufere schimbari negative, ea trebuie sa-si revina la starea initiala in mod natural, de la lumina si caldura pe care o degajeaza soarele.

Acestea sunt doar trei dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont daca vrei sa intarzii uzura unui palton sau a oricarei piese vestimentare.

Asadar, paltonul poate fi vedeta mai ales, in sezonul rece. Nu ezita sa-l pui in valoare, ori de cate ori poti, atat in tinutele office, cat si in cele smart casual.          

 

Sursa foto:shutterstock.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!