Ok, poate vei rade si vei considera ca un articol despre modalitatea corecta de spalare a hainelor este de prisos. Noi tinem sa te contrazicem si vrem sa incerci sa iti amintesti acel moment in care puloverul pe care l-ai pus la spalat s-a micsorat cu doua marimi. A, sau ce parere ai despre atunci cand tricoul a intrat in masina de spalat alb si a iesit roz? In mod inevitabil, se petrec accidente cand vine vorba despre curatarea articolelor vestimentare, fie ca vorbim despre temperaturi nepotrivite pentru tipul de material sau de amestecarea culorilor. Haide impreuna cu Escudo sa lamurim aceasta problema!
CUM SE CURATA BUMBACUL
Dintre toate materialele existente, bumbacul este de departe cel mai usor de intretinut. Articolele vestimentare confectionate din acest material pot fi curatate pur si simplu in masina de spalat si calcat dupa bunul plac. Ttotusi, trebuie sa fii atent la temperatura la care speli bumbacul: de exemplu, hainele si tesaturile din bumbac albe pot fi curatate la o temperatura de 60 de grade, pe cand cele colorate se recomanda a fi spalate la 30-40 de grade, pentru a nu se decolora si amesteca.
CUM SE CURATA DENIMUL
Ti-a spus cineva ca denimul nu trebuie spalat niciodata? Nimic mai gresit! Este adevarat totusi ca denimul nu ar trebuie spalat foarte des, pentru a nu-si schimba forma sau culoarea. Daca este necesar, iti poti spala blugii sau geaca din denim in masina de spalat, la o temperatura joasa. Nu uita sa intorci intotdeauna hainele pe dos, pentru a impiedica estomparea culorii.
CUM SE CURATA MATASEA
Un material extrem de delicat, matasea este si un material pretentios atunci cand vine timpul sa fie curatat. Daca te confrunti cu o esarfa de matase patata, cel mai bine este sa o duci la o curatatorie specializata sau sa incerci sa indepartezi pata cu apa rece si un detergent recomandat pentru acest tip de material. Nu usca niciodata in mod mecanic matasea!
CUM SE CURATA LANA
Hainele din lana pot fi curatate in masina de spalat fara a se miscora, daca respecti regulile de spalare. Majoritatea masinilor de spalat din prezent prezinta un ciclu de spalare dedicat materialelor delicate, care implica o temperatura joasa si un numar ceva mai mic de rotatii, pentru a impiedica destramarea materialului. Lasa hainele din lana sa se usuce intotdeauna in mod natural.
CUM SE CURATA POLIESTERUL
Nailonul si poliesterul sunt materiale care suporta multe, precum bumbacul. Aceste materiale sunt confectionate din plastic, deci pot fi spalate la masina, la o temperatura de 30-40 de grade. Pot fi si uscate la o viteza medie si calcate la o temperatura medie, pentru a elimina cutele.
CUM SE CURATA PIELEA
Geaca ta de piele nu ar trebui sa faca niciodata cunostinta cu masina de spalat. Achizitioneaza o solutie destinata curatarii articolelor din piele si ocupa-te de unul singur de indepartarea eventualelor pete. In general, articolele vestimentare confectionate din piele sunt destul de rezistente impotriva murdariei, deci nu vei avea prea multa bataie de cap cu acestea. Poti opta si pentru o protectie pentru piele, ca materialul sa reziste cat mai mult timp intact.
Ce zici, iti este clar acum modul in care ar trebui sa iti cureti hainele? Ai grija sa verifici intotdeauna eticheta si sa nu amesteci culorile la spalat, pentru a te putea bucura de articolele tale vestimentare o vreme cat mai indelungata.