In perioada de 03.05.2024 - 06.05.2024 nu se vor procesa comenzi. Comenzile plasate in aceasta perioada vor fi procesate si expediate incepand cu data de 07.05.2024! Sarbatori fericite!

CUM SA ITI ALEGI TINUTA PENTRU UN EVENIMENT FORMAL (BLACK TIE)

CUM SA ITI ALEGI TINUTA PENTRU UN EVENIMENT FORMAL (BLACK TIE)

Considerat a fi cel mai formal tip de dress code, black tie se compune in functie de natura evenimentului si de cercul social din care faci parte. Desi iti poate parea complicat sa alcatuiesti de unul singur o tinuta care sa respecte normele de eleganta si rafinament, afla ca pasii de urmat sunt extrem de simpli. De la detaliile la care ar trebui sa fii atent in vederea alegerii unui tuxedo, pana la ce camasa sau papion sa porti, Escudo este alaturi de tine si te invata cum sa iti alegi tinuta pentru un eveniment formal.

CUM RECUNOSTI UN EVENIMENT FORMAL?

In primul rand, este important sa intelegi extrem de bine cum recunosti un eveniment cu staif. In aceasta categorie se incadreaza ceremoniile de premiere, o zi de nastere organizata intr-un local elegant, o nunta grandioasa, un bal, o petrecere cu tematica. In mod normal, invitatia pe care o primesti la eveniment precizeaza faptul ca exista un dress code de tip black tie.

CE SA PORTI LA UN EVENIMENT FORMAL?

Definitia unui outfit black tie ca la carte este tuxedo. Acesta este un costum compus dintr-o jacheta formala si o pereche de pantaloni confectionate din acelasi material, cu accente de satin pe revere, clapetele buzunarelor sau mansete. In unele cazuri, un tuxedo poate include si o vesta din acelasi material ca restul pieselor. Culoarea „traditionala” a tuxedo-ului este negru, dar poti opta si pentru tonuri de gri, bleumarin sau un albastru royal. Pe langa culoare, sunt extrem de importante si croiala si textura materialului, care te pot scoate din anonimat printre ceilalti invitati.

Impreuna cu costumul trebuie sa porti o camasa formala, alba, simpla, cu mansete create special pentru purtarea butonilor. La aceasta se adauga si un papion, confectionat din catifea sau satin. Alege un papion clasic si evita formele moderne sau materialele neconventionale.

Incaltamintea este deopotriva de importanta. Una dintre cele mai bune alegeri o reprezinta o pereche de pantofi lacuiti, dar poti merge si pe varianta clasica de pantofi eleganti cu siret, de tip Oxford sau Brogue.

CE SA NU PORTI LA UN EVENIMENT FORMAL?

Acum ca am lamurit cam ceea ce ar trebui sa imbraci inainte de a lua parte la un eveniment cu staif, ar fi bine sa cunosti si elementele pe care nu ar trebui sa le incluzi sub nicio forma in tinuta ta black tie:

  • Pantaloni scurti
  • Tricouri polo
  • Incaltaminte cu degetele la vedere
  • Haine sport
  • Tenisi
  • Cardigane
  • Articole vestimentare lejere

Nu in ultimul rand, vrem sa iti atragem atentia asupra faptului ca la un eveniment de tip black tie nu se poarta curea. Daca ai nevoie de sustinere, poti alege cu incredere o pereche de bretele in ton cu restul tinutei.

Trebuie sa pastrezi in minte ideea de eleganta si rafinament atunci cand incepi sa iti compui o tinuta de tip black tie. Limiteaza la cateva accesorii de bun gust si nu supraincarca look-ul. Daca ai nevoie de ajutor, intra oricand pe site-ul Escudo si alege ceea ce ti se potriveste. 

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!