In perioada de 03.05.2024 - 06.05.2024 nu se vor procesa comenzi. Comenzile plasate in aceasta perioada vor fi procesate si expediate incepand cu data de 07.05.2024! Sarbatori fericite!

CAND SI CUM SA PORTI CRAVATA SAU PAPIONUL

CAND SI CUM SA PORTI CRAVATA SAU PAPIONUL

Poate ca mergi la o intalnire de afaceri sau trebuie sa participi la un eveniment de gala in weekend-ul care vine. In orice caz, alegerea tinutei iti cam da batai de cap. Sa nu mai vorbim de accesoriile potrivite, pe care iti este intotdeauna greu sa le alegi. Sa asortezi cureaua cu pantofii sau cu sosetele? Atat de multe reguli si atat de putin timp la dispozitie! Noroc ca Escudo este mereu prin preajma, pentru a-ti oferi o mana de ajutor. Ramai pe blog astazi pentru a invata rapid cand si cum sa porti cravata sau papionul.

CRAVATA VERSUS PAPION

In prezent, regulile care vizeaza asortarile vestimentare nu mai sunt la fel de stricte precum erau in alte timpuri. Totusi, exista cateva situatii in care dress code-ul trebuie respectat cu strictete, in special atunci cand vine vorba despre alegerea „cravata versus papion”. In afara de acestea, cel mai simplu este sa te ghidezi dupa specificul evenimentului pentru a nu da gres.

Daca participi la un eveniment formal, si aici vorbim despre dress code black tie sau evenimente unde trebuie sa imbraci un tuxedo, atunci papionul reprezinta unica alegere pe care o poti face. Daca te afli in pozitia in care porti un costum sau stii ca specificul evenimentului este unul ceva mai relaxat, inseamna ca o cravata in jurul gatului va fi mai mult decat suficienta.

CE SA ALEGI?

DACA PORTI CAMASA ELEGANTA

Daca optezi pentru o camasa formala, din start alegi papionul. Deoarece camasile formale sunt facute pentru a fi purtate impreuna cu o pereche de butoni, pe sub costumele de tip tuxedo, o cravata este prea casual pentru o astfel de ocazie, deci iti ramane doar sa alegi un papion.

DACA PORTI UN TUXEDO

Daca urmeaza sa imbraci un tuxedo inseamna ca evenimentul are un specific formal sau ca exista un anumit dress code de respectat. Daca dress code-ul specifica black tie, atunci este obligatoriu sa porti un papion. Daca atmosfera este una ceva mai relaxata atunci poti purta o cravata, cat timp alegi un material precum satinul negru, catifeaua sau matasea.

DACA PORTI UN COSTUM

In cazul unui costum, majoritatea barbatilor aleg sa il asorteze cu o cravata. Daca vrei sa iesi in evidenta, iti sugeram sa porti chiar un papion, fiind o alegere mai putin obisnuita. Nu prea ai cum sa dai gres atunci cand porti un costum. Fie ca iti pui in jurul gatului un papion sau o cravata, vei face o alegere corecta, in special daca tii cont de paleta cromatica. Poti opta chiar pentru un papion neconventional, confectionat din materiale precum lemn sau rasina.

DACA PORTI CAMASA DESCHEIATA

Daca vorbim despre un eveniment precum un garden party, exista si optiunea de a merge cu camasa descheiata la nasturii din zona gatului. In aceasta situatie nu trebuie sa te mai gandesti la papion sau cravata, deoarece nu sunt necesare.

Te-ai hotarat daca sa porti papion sau cravata la urmatorul eveniment la care mergi? Daca inca nu stii care este alegerea corecta intra pe site-ul Escudo si vezi ce iti sare in ochi dintre multele modele disponibile.

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!