ARTA ÎMBINĂRILOR ȘI A STRATURILOR: CUM SĂ PORȚI COSTUME PE TIMP DE PRIMĂVARĂ

ARTA ÎMBINĂRILOR ȘI A STRATURILOR: CUM SĂ PORȚI COSTUME PE TIMP DE PRIMĂVARĂ

Rece, cald, vânt și ocazionala ninsoare spontană – primăvara este un anotimp adesea complicat și constant schimbător, cu temperaturi fluctuante și capricioase zi de zi. Când vine vorba de garderoba bărbătească pentru acest sezon și alegerea costumelor potrivite, opțiunile pot părea copleșitoare, mai ales când nu exista siguranța unui singur tip de climat fixat. Însă, cu un plan bine pus la punct și alături de câteva secrete și tehnici de layering, orice ținută devine opțiunea ideală, indiferent de moment. Iată, așadar, câteva informații utile despre cum putem crea un outfit prin tehnica de layering și cum ne poate beneficia acesta:

 

Materialul face diferența – alege chibzuit!

 

Pentru costumul perfect de primăvară, materialul din care acesta este compus va fi esențial în construirea acelui look atât practic, cât și de neuitat. Un material precum bumbacul sau inul vor fi o opțiune excelentă, datorită faptului că acestea permit pielii să respire confortabil pe toată durata zilei, mai ales în acest anotimp. Lăsând aerul să circule și ajutându-ne să ne răcorim, materialul potrivit va face diferența dintre acele ore extra petrecute în oraș cu prietenii și disconfortul iritant ce nu te lasă să te simți bine. Dacă vremea pare a se schimba și a deveni mai răcoroasă, un material mai gros precum lâna devine alternativa perfectă, oferind insulație și protecție contra frigului în timp ce simultan permite corpului să respire.

 

Fii creativ – experimentează cu texturile!

 

Un look elegant și interesant poate fi obținut prin incoporarea diferitelor texturi în costum, adăugând un plus inedit costumului tău. Combinând și asortând diferite texturi, vei obține o ținută finală coerentă, practică și diferită față de ceilalți. O batistă de mătase poate contrasta frumos cu o cămașă mai mată, așa că testează și experimentează cu diferite asocieri!

 

Tehnici de layering – adaugă și îmbină diferite straturi!

 

Unul dintre secretele ce permit purtarea unor ținute diverse în perioade diferite precum toamna sau primăvară, este purtarea straturilor corecte de îmbrăcăminte. Pe lângă confortul și căldura oferită de aceste straturi, ele îți permit să îți ajustezi ținuta de-a lungul zilei în funcție de temperaturile schimbătoare. Primul strat ar trebui să fie subțire și să nu constrângă trupul, asemeni unei fundații asupra căreia putem construi mai departe – bumbacul este o opțiune potrivită pentru acest pas, iar un tricou sau un maieu constituie o fundație excelentă de pornire. Pentru următorul strat și pentru a nu avea bătăi de cap cu frigul, o cămașă reprezintă mereu opțiunea clasică și de nelipsit. În funcție de preferințe, sacoul poate fi fie din lână, pentru extra căldură, sau din ceva mai subțire precum inul, caz în care un palton finalizează cu succes look-ul. Accesorizați cu încredere cu un fular elegant din cașmir fără a da prea mult volum ținutei, fie pentru a adăuga o pată de culoare îndrăzneață sau pentru a-l asorta cu alte componente ale look-ului, precum pantofii, cravata sau batista.

 

Detaliile mici fac diferența mare - accesorizează cu atenție!

 

O ținută poate trece de la elegantă la kitschoasă cu doar câteva alegeri ce nu se potrivesc și care nu ne avantajează. Încearcă să eviți ținutele alcătuite din componente prea voluminoase sau rigide, ce nu îți vor permite să te bucuri de ținută la tot potențialul ei. Mătasea și inul sunt materialele ce primează în acest sezon, așa că ia-le în considerare pentru următorul look. Butonii, cravata, cureaua și pantofii fac parte din repertoriul de accesorii care pot eleva o ținută, așa că încearcă să le asortezi cu atenție – fie culorile, modelul sau stilul în care acestea sunt create.

 

Primăvara aduce cu ea o vreme capricioasă și multe idei fresh de reînnoit garderoba, iar la Escudo îți poți găsi cu ușurință look-ul dorit dintr-o varietate accesibilă tuturor, de costume și ținute. Alege materiale subțiri și potrivite sezonului, experimentează când vine vorba de combinarea texturilor și alege straturile cele mai avantajoase pentru a cuceri fiecare zi cu stil și încredere.

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!