TINUTE COCKTAIL PENTRU BARBATI - TOP 10 IDEI PENTRU DOMNII CARE VOR UN PLUS DE STIL SI ELEGANTA LA PETRECERI SI OCAZII SPECIALE

TINUTE COCKTAIL PENTRU BARBATI - TOP 10 IDEI PENTRU DOMNII CARE VOR UN PLUS DE STIL SI ELEGANTA LA PETRECERI SI OCAZII SPECIALE

Cand vine vorba de evenimente sociale de seara, tinuta cocktail este adesea codul vestimentar. Tinute elegante si fara contraste, acest stil la moda imbina formalitatea cu eleganta. Asadar, desi nu vei exagera alegand obisnuitul tau negru, poti deveni creativ, iesind putin din zona de confort. Inca nu esti sigur ce anume sa porti? De la alegerea costumului perfect pana la imbunatatirea sa cu accesoriile ideale, iata in continuare ghidul tau final pentru tinute de cocktail pentru barbati.

 

Cuprins

  1. Ce este tinuta cocktail?

  2. Tinuta cocktail pentru barbati

    2.1. Camasi, sacouri, curele, accesorii

  1. Tinuta cocktail de iarna

1. CE ESTE TINUTA COCKTAIL?

Simplu! Tinuta de cocktail pentru barbati este un cod vestimentar care spune sa te imbraci pentru o ocazie. Nu este totusi foarte bine definit. Drept urmare, ai un pic de libertate cu privire la modul in care vrei sa executi stilul. Intotdeauna, insa, pot exista erori. 

In general, cand ti se solicita o tinuta cocktail, inseamna ca ar trebui sa imbraci un sacou si sa ai un outfit elegant pentru o ocazie speciala. Locatia si ora vor dicta cum trebuie sa te imbraci exact.

Daca participi la o nunta, tinuta ta de cocktail ar trebui sa fie eleganta si simpla. Vrei sa arati ca ai facut un efort pentru ocazie si ca iti respecti gazdele, dar nu vrei sa atragi atentia de la mire.

Tinuta perfecta de cocktail de nunta pentru barbati: festiva si vesela, fara a iesi prea mult in evidenta.

Daca ai fost invitat la o petrecere de seara sau la un eveniment sportiv de clasa, locatia si tipul petrecerii te vor ajuta sa decizi ce sa porti. Un eveniment de networking de afaceri va solicita o tinuta formala pentru cocktail-uri. Pe de alta parte, petrecerea de an nou va insemna probabil o interpretare mult mai indepartata de clasic.

De regula, ar trebui sa iei in considerare intotdeauna ocazia, locatia si ora zilei pentru a-ti selecta tinuta cocktail. Daca nu esti sigur la ce se asteapta gazda, trebuie sa discuti cu ceilalti invitati pentru a evita un faux-pas.

  • Blugii sunt bine de purtat pentru o tinuta cocktail? 

Poti purta blugi in anumite ocazii, dar, in general, ar trebui sa ii eviti. Daca nu esti sigur, nu ii purta.

  • Adidasii sunt buni de purtat pentru o tinuta cocktail? 

La fel ca mai sus si probabil in aceleasi circumstante. Adidasii sunt potriviti pentru o petrecere relaxata, dar nu trebuie purtati la o nunta sau la o ocazie serioasa.

  • Trebuie sa port un costum? 

Nu neaparat, dar este probabil cea mai sigura optiune pentru a ramane elegant. Daca este o nunta, nu purta un costum negru. Daca este o petrecere de seara, negrul este in regula.

O invitatie de petrecere cu un cod vestimentar pentru barbati inseamna, de obicei, ca ar trebui sa porti un costum cu camasa, pantofi si cravata sau papion. In unele cazuri, doar un sacou si o pereche de blugi de culoare inchisa vor fi acceptate daca codul vestimentar este mai casual.

 

2. TINUTA COCKTAIL PENTRU BARBATI

Nu ai neaparat nevoie de un costum dedicat pentru tinuta cocktail. Costumele pentru intalniri afaceri obisnuite vor fi de ajuns atat timp cat sunt bine montate si in stare buna. Poti investi intr-un costum de cocktail dedicat, dar in acest caz ar trebui sa cauti un costum care sa aiba mai multa structura si care sa fie confectionat cu o tesatura mai evidenta pentru a sublinia elementul de petrecere de seara si a-l separa de un costum de afaceri de zi.

Initial, tinuta de cocktail a aparut in anii 1920 in comunitatea petrecerilor de lux. Uneori, numita si tinuta de dupa ora 5, barbatii isi schimbau hainele de la costumul de lucru zilnic intr-un costum mai lejer pentru a cina. 

Astazi, aspectul si scopul tinutei cocktail s-au schimbat, desigur. Cu toate acestea, esenta stilului ramane aceeasi: cauta ceva de imbracat mai putin formal decat aspectul profesional de zi de lucru, dar elegant si formal pentru a participa la o petrecere.

 

Din fericire, tinuta de cocktail este convenabila pentru barbati, deoarece de obicei poti sa o compui folosind articole de imbracaminte si accesorii pe care le ai deja pentru alte outfit-uri. 

Un costum minunat, care este usor de adaptat sau blazere semi-formale si pantalonii fit vor completa aspectul general. Costumele mai inchise la culoare sunt alegerea traditionala atunci cand vine vorba de tinuta de cocktail-uri, asa ca pastreaza lucrurile clasice aproape de ideile tale.

2.1. CAMASI, SACOURI, CURELE, ACCESORII

Camasile slim sunt potrivite pentru o tinuta cocktail cool, sunt clasice si sigure in alb sau albastru deschis. Acestea fiind spuse, o camasa moderna sau mai stralucitoare alaturi de un blazer poate oferi o noua interpretare tinutei de cocktail, cu conditia sa nu fie prea indraznete culorile. Nu te teme de camasi cu model pentru un plus de stil. Asorteaza imprimeul sau culoarea camasii pe cromatica costumului sau blazerului cu nuante complementare care vor arata prezentabile si bine puse la punct.

Pastreaza camasa in ton armonios cu costumul sau blazerul. Una pe un ton neutru - albastru, alb sau gri - este cea mai sigura, in special atunci cand porti un sacou cu carouri sau cu dungi. Porti un sacou simplu? Cauta modele sau dungi nu foarte ample sau chiar imprimeu floral pentru o nota romantica. O alta combinatie eleganta este negru simplu - fara cravata - sau alb pe timp de vara.

Cea mai mare gafa facuta cu camasa este gulerul. Evita tipurile de gulere foarte largi sau cu accesorii si asigura-te ca sunt din bumbac sau sunt confectionate dintr-o tesatura formala. Ar trebui sa se simta si sa arate pe masura ta, mai ales la nivelul gulerului si mansetelor. 

 

Detalii aici -> https://www.escudo.ro/camasa-bleumarin-slim-fit-cu-picouri-colorate.html

 

Detalii aici -> https://www.escudo.ro/camasa-casual-cu-imprimeuri.html

La fel ca in cazul restul pieselor vestimentare pentru barbati, pantofii eleganti sunt, in cele din urma, buni de purtat pentru tinuta cocktail si nu trebuie trecuti cu vederea sau subestimati. Un pantof traditional rotund din piele, de tip Oxford, este perfect pentru orice ocazie si, in general, pantoful ales pentru tinuta de cocktail iese in evidenta. Alege acest stil de piele naturala si poti opta pentru pantofi mai structurati. 

Pentru ocazii aproape formale, poti opta si pentru butoni sau cravate ce au un aspect relaxat, placut, care tranzitioneaza excelent de la zi la noapte. Aceasta abordare este incontestabil populara, avand in vedere ca ofera aspectul dorit pentru tinuta cocktail. Acestea fiind spuse, o cravata slim poate adauga dimensiune tinutei de cocktail. Incearca sa incorporezi legaturi texturate, cum ar fi versiunile crosetate sau matasoase de cravate, dar cu structura mai moderna. Nu te teme de o nuanta de culoare -  albastru, rosu si verde.

 

Detalii aici -> https://www.escudo.ro/butoni-ecs002.html

Detalii aici-> https://www.escudo.ro/cravata-portocalie-matase-model-floral.html

 

Pentru un aspect clasic care nu iese din stil, batistele vor adauga profunzime tinutei cocktail, mentinand o eleganta aparte. Ia in considerare ca este o oportunitate excelenta pentru elemente personale de stil la look-uri de cocktail, asa ca fii creativ si adapteaza culori si imprimeuri interesante. Excelent pentru o nota de eleganta la un aspect bine adaptat, o batista va asigura un rafinament lustruit, reafirmand stilul personal.

In cazul in care camasa sau costumul prezinta un model, cel mai bine este sa alegi o cravata simpla intr-o culoare complementara. Un mare „nu” pentru papion (un aspect prea inedit, pentru evenimente foarte formale si doar cu un sacou negru), dar un „da” mare pentru batistele de buzunar. Ca si cravata, batista ar trebui sa fie de matase si de culoare neutra fata de sacoul tau. 

Cand alegi o curea adecvata pentru tinuta cocktail, ramai la optiuni cat mai clasice. Investeste in piese mai scumpe, care nu sunt excesiv de structurate, care vor rezista multi ani si pentru nenumarate ocazii. Alege forme de baza in materiale de buna calitate pentru un aspect care este clasic si poarta curelele alaturi texturi neasteptate pentru un aspect mai contemporan. 

3. TINUTA COCKTAIL DE IARNA

Atunci cand vine vorba de sezonul rece, singurul aspect de care trebuie sa tii cont este, probabil, adaugarea unui palton la tinuta ta. Mai mult decat atat, este bine sa optezi si pentru materiale mai groase de tipul lanii. Griul deschis este perfect pentru o nunta de vara, in timp ce griul inchis este aspectul perfect pentru iarna si este mult mai sofisticat.

 

 

Detalii aici-> https://www.escudo.ro/platon-scurt-gri-slim-fit.html

 

Daca stii codul vestimentar si nu este foarte strict, exploreaza culori (intotdeauna intunecate, in acest caz), cum ar fi visiniu, verde maslina sau kaki. Tiparele trebuie sa fie pastrate, respectand verificarea dimensiunilor si grosimilor, mai ales la paltoane.

 

Atunci cand nu stii daca sa te decizi intre imprimeu si textura, alege intotdeauna textura. 

 

In cele din urma, nu este neasteptat sa vezi barbati care poarta camasi descheiate la evenimentele de tinute cocktail. Poti opta pentru un stil mai casual, dar camasa desfacuta foarte larg devine vulgara si nu se potriveste cu tinuta cocktail. In schimb, poti opta pentru combinatia de sacou, pantaloni si o maleta, pe timp de iarna.  

 

In final, iata cele 4 reguli pe care trebuie sa le stii atunci cand alegi tinuta de cocktail:

Regula 1: Stii unde te duci

Codul vestimentar va arata foarte diferit in functie de ocazie. Daca nu esti sigur, vorbeste cu gazda sau cu restul invitatilor pentru a fi sigur de:

 

  • Locatia petrecerii

  • Ocazia petrecerii

  • Ora zilei in care va avea loc

 

Odata ce ai informatiile, poti alege tinuta cocktail cu mai multa incredere.

Regula 2: Daca esti invitat la o nunta

Nuntile sunt cele mai frecvente ocazii pentru ca barbatii sa poarte o tinuta cocktail. Trebuie sa arati respect pentru mire si mireasa printr-o tinuta impecabila, dar nu vrei sa atragi atentia departe de cuplu, asa ca nu exagera.

 

Regula 3: Daca esti invitat la o petrecere de tip cocktail formal

Daca ai fost invitat la o petrecere formala de afaceri seara, ramai conservator cu aspectul si opteaza pentru un costum de culoare inchisa, cu o camasa alba si pantofi din piele neagra. Ia o cravata cu tine pe care o poti da jos mai tarziu, in functie de natura evenimentului. 

Poti utiliza accesorii pentru a diferentia tinuta cocktail de aspectul obisnuit casual, de birou. Opteaza pentru o batista de culoare deschisa pentru a contrasta cu costumul si poarta mansete clasice la camasa.

 

Regula 4: Daca esti invitat la o petrecere de tip cocktail casual

Petrecerile de afaceri casual sunt o cu totul alta problema. Costumul tau business va fi prea formal, asa ca opteaza in schimb pentru un sacou sau un blazer sport cu o pereche de blugi de culoare inchisa. Acest lucru este valabil mai ales vara, cand vei dori sa alegi hainele potrivite pentru caldura.

 

Regula 5: Indiferent de tipul de petrecere cocktail, nu face niciodata urmatoarele

Dupa cum stii pana acum, codul vestimentar de tinuta cocktail pentru barbati inseamna lucruri diferite pentru diferite ocazii. Acestea fiind spuse, iata cele cinci reguli esentiale nu ar trebui sa fie niciodata trecute cu vederea, cu exceptia cazului in care explicit gazda petrecerii mentioneaza anumite cerinte;

 

  1. NU purta un costum negru. Costumele negre sunt rezervate pentru evenimente serioase si formale.

  2. NU purta un smoking, vei arata overdressed. Smokingurile sunt rezervate pentru ocazii mai formale.

  3. NU purta haine prea casual. Chinos, tricouri polo sau camasi cu maneca scurta - elementele nu se vor potrivi nici atunci cand sunt imperecheate cu un blazer.

  4. NU purta pantofi casual. Singura exceptie sunt adidasii vestimentari, daca stii sigur ca petrecerea va fi casual.

  5. NU merge la petrecere fara cravata. S-ar putea sa o scoti la un moment dat in timpul noptii, dar nu ar trebui sa ajungi acolo fara sa porti una.

 

Acestea fiind spuse, mai sus esteetse ghidul tau complet pentru o petrecere in care ai nevoie de o tinuta cocktail. Prietena sau sotia ta iti va multumi daca respecti toate cele mentionate mai sus si, in plus, vei face o impresie foarte buna atunci cand ajungi la petrecere. 

 

Sursa foto: pinterest.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!