ȚINUTA BLACK TIE EXPLICATĂ - IATĂ CE NU ȘTIAI DESPRE EA!

ȚINUTA BLACK TIE EXPLICATĂ - IATĂ CE NU ȘTIAI DESPRE EA!

Odată ce a fost primită o invitație cu dress-code black tie, nu este neobișnuit să apară în mintea ta tot felul de nelămuriri cu privire la ținută. “Am nevoie de un papion?”, “Ce fel de șosete ar trebui să port?”, “Cum îmi aranjez părul?”.

Cuprins

  1. Ținuta Black Tie bărbați - cum trebuie să abordezi ținuta?

  2. Dress code Black Tie - ce se poartă la un astfel de eveniment?

Evenimentele black tie se referă la respectarea regulilor, până la urmă. Pune-le în aplicare corect pentru ca sunt oportunități excelente pentru a impresiona prin ținuta aleasă. Combinația de costum negru, cămașă albă și papion perfect legat este veșnic șic și atât de simplă încât oricine poate să o poarte.

Secretul, la fel ca la majoritatea lucrurilor, se află în detalii, de la stilul papionului în jurul gâtului la strălucirea pantofilor. Așadar, iată un ghid pentru ținuta black tie a bărbaților, cu explicații pe înțelesul tuturor!

ȚINUTA BLACK TIE BĂRBAȚI - CUM TREBUIE SĂ ABORDEZI ȚINUTA?

 

 

Ce este un eveniment de cravată neagră?

Pe lângă faptul că implică unul dintre puținele coduri vestimentare formale rămase, ceea ce contează într-adevăr este importanța evenimentului: ceremoniile de premiere, o petrecere aniversară, o nuntă grandioasă, un bal. Unul dintre aceste evenimente vor fi  printre cele mai importante amintiri din viața ta - iar asta te obligă să arăți cât mai bine.

 

 

Ce să poartă la un eveniment black tie?

Acum ajungem la punctul central al problemei. Ce ar trebui să cauți la un costum? De la blazer până la o vestă și manșete, iată rezumatul a tot ce ai nevoie pentru un costum de black tie.

Sacoul: cel cu decupaj din mătase sau material prețios contribuie la perfecțiunea unei ținute black tie, alături de un papion. Există trei tipuri diferite de reveruri, V-ul se adâncește din ce în ce mai mult de la un model la altul. Cea mai bună alegere în acest caz este un sacou care să-ți scoată în evidență talia și să aibă un material prețios. 

 

 

Papionul, de asemenea, nu este obligatoriu să fie negru - poți opta pentru un bleumarin care arată mai închis decât negrul în iluminarea artificială. Așadar, pentru a crea contrastul monocrom clasic, alege un albastru bleumarin.

2. DRESS CODE BLACK TIE - CE SE POARTĂ LA UN ASTFEL DE EVENIMENT?

Pantaloni: atâta timp cât pantalonii sunt negri, asortează-i cu jacheta și vei reuși să creezi un aspect natural - este foarte important ca pantalonii să nu iasă în evidență și să fie de o culoare închisă, fără model sau aplicații.

Cămașa: o cămașă cu o cravată sau cu un papion negru este combinația cea mai comună, dar o poți duce la următorul nivel prin ceva mai structurat - un guler mai prezent sau o manșetă evidentă. 

Încălțăminte: nu purta pantofii negri de birou. Aspectul trebuie să fie cu un pas în fața oricărui tip de pantofi. Aceasta este o ținută formală de seară, până la urmă. Ceva negru și clasic va susține linia formalității costumului. 

De ce accesorii vei avea nevoie?

  • Ceas: în mod ideal, ar trebui să ai un ceas rezervat pentru aceste ocazii - Cartier, Jaeger-LeCoultre și Patek Philippe pentru cele mai bune.

  • Manșete: Evident, nimic fantezist, cu atât mai simplu, cu atât mai bine.

  • Frizură: Părul cât mai așezat, fără aplicații ciudate sau tunsori extravagante - cât mai elegant cu putință va da un efect și mai mare.

Ce efect are vremea asupra costumului tău?

În lunile mai friguroase, alege un pardesiu clasic negru sau gri-cărbune (ideal un stil Chesterfield cu guler de catifea). Te simți încrezător? Poți opta fără haină peste sacou, dacă nu este atât de frig afară și simți că nu vrei să ai o grijă în plus.

În sezonul cald, alege doar un sacou și o cămașa, astfel încât să lași corpul să respire și să rămână cămașa neșifonată.

Există alternative la costumul black tie?

Un costum bine croit este întotdeauna alegerea potrivită pentru un astfel de eveniment. Croiala potrivită este ceea ce nu trebuie să lipsească atunci când alegi un costum. Dacă costul este o problemă, după ce l-ai cumpărat, poți purta pantalonii cu o geacă din denim sau sacoul peste tricou - astfel vei putea să te folosești de aceste piese separat, în ținute smart-casual. 

Dacă nu ai suficient timp ori bani pentru un costum, încearcă să îl închiriezi (există firme care îți pot închiria și transporta costumul pe mărimea ta la domiciliu). 

Concluzionând, putem afirma că un costum black tie este o responsabilitate destul de mare - ține de un aspect îngrijit, de proporții și de lipsa exagerărilor. Fiecare bărbat vrea să arate cât mai bine la un astfel de eveniment, iar papionul și cămașa nu sunt neapărat singurele care contează din acest ansamblu. Ține cont de sfaturile de mai sus, alege un costum care să se plieze pe mai multe evenimente și să îl poți purta cu mai multe ocazii și vei avea parte de amintiri neprețuite!

 

Sursă foto: pinterest.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!