STILUL MASCULIN: CUM ARATA O ASTFEL DE GARDEROBA SI CARE SUNT REGULILE ESENTIALE

STILUL MASCULIN: CUM ARATA O ASTFEL DE GARDEROBA SI CARE SUNT REGULILE ESENTIALE

Atunci cand vine vorba de garderoba si vestimentatie, atentia se indreapta mai degraba catre sexul feminin, unde atat diversitatea, cat si tendintele sunt mult mai dezvoltate, oferind mai multe optiuni si posibilitati de combinare a stilurilor. Chiar si piata comerciala este mai activa atunci cand vine vorba de produse destinate doamnelor.

Cu toate acestea, industria fashion nu reprezinta un domeniu lipsit de interes pentru barbati. Dimpotriva, stilul masculin are puterea de a oferi domnilor o imagine plina de incredere si siguranta, caracterizandu-se prin putere si eleganta. De asemenea, vestimentatia masculina nu inseamna doar o camasa alba si un costum, ci este compusa dintr-o paleta larga de piese, iar piesele pot fi combinate in functie de trasaturile fiecarui barbat in parte si de cadrul ales pentru a aborda o anumita tinuta.

 

Cuprins

1. Piesele obligatorii ale stilului masculin

1.1 Incaltaminte

1.2 Haine sport, casual si office

1.3 Accesorii

2. 3 reguli esentiale ale stilului masculin

2.1 Asorteaza corespunzator

2.2 Fii atent la marimea hainelor

2.3 Inchiderea nasturilor la sacou

 

1. PIESELE OBLIGATORII ALE STILULUI MASCULIN

Stilul vestimentar masculin este caracterizat de simplitate. Totusi, aceasta trasatura nu trebuie confundata cu o garderoba saraca. Exista cateve piese care nu trebuie sa lipseasca din garderoba unui barbat, fiecare dintre ele fiind destinate unor contexte specifice. Astfel, este important sa ai 3 tipuri de haine: office, casual si sport.

 

 

1.1 INCALTAMINTE

 

Indiferent de context si de tipul de incaltaminte, aceasta trebuie sa arate impecabil, chiar si atunci cand porti incaltaminte sport. Asigura-te ca in garderoba ta apar cel putin 2 perechi de pantofi eleganti, o pereche de incaltari casual si 3 sau 4 de pantofi sport.

Pantofii eleganti trebuie sa fie mereu stralucitori, asa ca este important sa ii stergi si sa le aplici un strat de crema o data pe saptamana.

Incaltarile casual trebuie sa fie o combinatie intre pantofii eleganti si cei sport, insa nu in mod egal, ci sa tinda spre stilul care te caracterizeaza pe tine cel mai bine.

In cazul pantofilor sport, trebuie sa ai diversitate, deoarece ii vei purta des. Daca esti o persoana activa, care face mult sport, atunci trebuie sa iei in considerare ca acestia vor fi supusi uzurii. Incaltarile de acest tip trebuie sa fie confortabile si potrivite tinutei tale zilnice.

 

 

1.2 HAINE SPORT, CASUAL SI OFFICE

 

Pentru a-ti extinde optiunile, hainele casual sunt cele care se pot incadra in aproape orice tip de context, de la petreceri, la intalniri oficiale. Astfel, cu un sacou clasic si un pulover, te poti prezenta atat la un interviu, cat si la un pub intr-o seara de sambata.

Cu toate acestea, trebuie sa ai in garderoba cel putin 2 costume complete, care sa includa si pantaloni de stofa si pantofi pentru ocazii speciale. Daca preferi stilul office in viata de zi cu zi, poti adauga si un palton pentru perioadele racoroase.

Nici hainele sport nu trebuie sa-ti lipseasca, indiferent de ce activitati preferi in timpul liber. Acestea iti vor asigura maximul de confort, iar libertatea de miscare este unul dintre atuurile principale ale acestora in stilul vestimentar masculin.

 

 

 

1.3 ACCESORII

Toate stilurile vestimentare ies in evidenta si sunt completate de accesorii.

Cand adopti o tinuta casual, poti da frau liber imaginatiei si sa alegi o cravata colorata sau o vesta alaturi de o pereche de blugi.

In schimb, daca porti o tinuta eleganta, asigura-te ca ai o curea corespunzatoare si ca respecti in totalitate o combinatie de culori potrivita.

Chiar si o tinuta sport poate fi completata de un ceas sau alte accesorii.

 

 

2. 3 REGULI ESENTIALE ALE STILULUI MASCULIN

Pentru a scoate maximum de potential dintr-o tinuta masculina, ia in considerare cateva reguli care te vor ajuta sa-ti asorteze piesele vestimentare corespunzator si sa le adaptezi contextului in care le porti.

 

 

2.1 ASORTEAZA CORESPUNZATOR

 

In ceea ce priveste hainele, asortarea acestora este usoara. Lucrurile se complica in cazul unei tinute elegante, unde este obligatoriu sa asortezi pantofii cu cureaua. De asemenea, ia in considerare relatia dintre cromatica pieselor si sezon. Un exemplu este faptul ca stilul masculin iarna nu trebuie sa include haine deschise la culoare, pe cand, toamna, se recomanda nuantele de galben, maro, portocaliu si visiniu.

 

 

 

2.2 FII ATENT LA MARIMEA HAINELOR

 

Fii constient de structura corpului tau. Nu purta haine prea stramte, daca ai o structura solida, respective piese largi, daca ai o constitutie atletica. 

In cazul costumelor, asigura-te ca maneca sacoului nu acopera in totalitate manseta camasii si ca permite vizibilitate asupra unui centrimetru sau 2 din aceasta.

 

 

 

2.3 INCHIDEREA NASTURILOR LA SACOU

 

Regula este simpla: daca sacoul are un singur rand de nasturi, ultimul ramane descheiat. Se incheie toti doar daca porti unul double-breasted.

 

 

Cel mai important este sa stii cum sa iti poti pune in valoare trasaturile cu ajutorul tinutei tale. Asigura-te ca aceasta ti se potriveste, ca te caracterizeaza si combina stilurile in avantajul tau, in functie de context.

 

sursa foto:

escudo.ro

pinterest.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!