DESCOPERA STILUL SMART CASUAL SI CUM SA IL ABORDEZI

DESCOPERA STILUL SMART CASUAL SI CUM SA IL ABORDEZI

Daca ai luat parte la un eveniment care avea dress code-ul smart casual, probabil ca ai fost cel putin confuz la o prima vedere. Ce inseamna mai exact smart casual? Sa adaugi un sacou unei tinute casual inseamna ca indeplinesti toate criteriile de baza sau este vorba despre ceva mai mult? Daca vrei sa intelegi pe deplin tainele stilului masculin, ramai alaturi de Escudo astazi si afla tot ce nu stiai despre stilul smart casual.

CE INSEAMNA SMART CASUAL?

Daca esti curios sa dai o cautare in Oxford Dictionary, vei afla ca stilul smart casual reprezinta un stil ordonat, conventional, da relativ informal, purtat adesea pentru a onora si a respecta un dress code. Inca esti confuz, nu-i asa? Si noi, asa ca am continuat sa cercetam domeniul, pentru a afla cat mai multe.

Pentru a ne usura (sau complica) mai mult sarcina, haide sa impartim acest stil in doua parti distincte:

  • Stilul smart casual formal – aici putem incadra lejer o pereche de jeans simpli, negri si un tricou polo, in locul unui tricou obisnuit si a unei perechi de blugi rupti sau a unui trening.

  • Stilul smart casual informal – in acest stil putem incadra un sacou barbati sau chiar un cardigan, un pulover anchior, camasi, in loc de tricouri, pantaloni chinos in loc de jeans si pantofi cu siret in locul tenisilor sau altor incaltari sport.

CARE ESTE DIFERENTA DINTRE CASUAL SI SMART CASUAL?

O comparatie foarte buna pe care o putem face, pentru a aprofunda subiectul, este cea dintre stilul casual si stilul smart casual. Noi credem ca aici este destul de simplu de observat diferenta de baza. Pe cand stilul casual poate cuprinde lejer o pereche de jeans si un tricou crew neck, stilul smart casual cere un update, ceva care sa denote eleganta si bun gust, dar nu la un nivel exagerat.

Totodata, stilul smart casual trebuie sa arate ceva mai studiat decat stilul casual, pentru a-si indeplini scopul. Pe cand o tinuta casual este ceea ce porti atunci cand trebuie sa iesi rapid din casa, pentru a merge la cumparaturi, o tinuta smart casual trebuie sa ofere privitorului un aer de profesionalism. De exemplu, o tinuta smart casual poate fi genul de outfit ideal pentru un interviu de angajare (depinzand de specificul locului si al angajatorului) sau pentru o zi obisnuita la birou. La fel, poti adopta o astfel de tinuta atunci cand mergi la un date si vrei sa impresionezi, dar fara sa para ca te-ai chinuit prea mult.

SFATURI PENTRU TINUTELE SMART CASUAL

  • Adopta o atitudine potrivita – nu poti purta o tinuta smart casual fara o atitudine adecvata. Asigura-te ca te simti bine in hainele pe care le porti si ca acest lucru se poate observa. Nu lasa hainele sa te poarte pe tine!

  • Jongleaza cu piesele vestimentare – nu incerca doar sa reproduci tinute pe care le vezi in poze si lucreaza cu ceea ce ai deja in garderoba. Alege unul sau doua articole pe care vrei sa le porti si construieste de acolo.

  • Alege culori inchise – atunci cand esti in dubii, opteaza mereu pentru culori precum negru, bleumarin sau gri inchis, care ofera o senzatie mult mai profi.

 

Ai nevoie de ajutor in crearea tinutelor smart casual? Noi iti stam la dispozitie cu sfaturile, informatiile si hainele necesare!

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!