REGULAR FIT, SLIM SAU LARGE? GHIDUL COMPLET AL TIPURILOR DE CROIELI PENTRU O ȚINUTĂ

REGULAR FIT, SLIM SAU LARGE? GHIDUL COMPLET AL TIPURILOR DE CROIELI PENTRU O ȚINUTĂ

Stilurile vestimentare diferă în funcție de viziunea fiecărui designer, iar oamenii se pot regăsi sau nu în cadrul unuia dintre ele. Gusturile și preferințele nu se discută, pentru că fiecare alege ce stil dorește. Uneori, structura corpului nu permite adoptarea unui look al căror piese vestimentare sunt mai mulatate și nu permit o mare libertate de mișcare, de exemplu. De aceea, este important să știi ce croială ți se potrivește.

Așadar care sunt criteriile în funcție de care îți alegi ținuta? Indiferent de stilul vestimentar (casual, smart sau office), cel mai important aspect al unei ținute este croiala sa, care, într-adevăr, poate aduce un plus de elegantă și de notorietate.

Cuprins:

  1. Ce înseamnă Regular Fit: elegantă și lejeritate
  2. Slim Fit: hainele îmbrățișează corpul
  3. Large Fit: confort sporit și spirit liber

 

1. CE ÎNSEAMNĂ REGULAR FIT: ELEGANTĂ ȘI LEJERITATE

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă regular fit este necesară punerea în comparație cu slim fit și large fit. 

Designerii vestimentari definesc croiala de tip regular ca fiind una care urmărește, prin țesăturile sale, linia corpului, dar permite ca pielea să respire, datorită lejeritatii mișcărilor. 

De multe ori, noțiunea de regular fit este asociată cu cea de straight fit, datorită faptului că toate hainele din această categorie, de la sacouri, cămăși, tricouri, veste și până la pantaloni sau blugi, au  o linie dreapta în țesătură.

Acest tip de croială este ideal pentru persoanele robuste, pentru că reușește să mascheze minorele imperfecțiuni corporale și pune, totodată, toată ținuta într-un echilibru general.

Cămășile regular au un guler lat, mânecile lungi cu manșetă prevăzută cu nasturi sau butoni, iar platca din zona umerilor cu rol de rezistență va fi întotdeauna croită în linie dreapta. La astfel de articole, nu vor exista buzunare, fiindcă este mai mult o caracteristică slim fit.

Pantalonii și blugii vor fi destul de largi, oferind un confort în zona coapselor, iar, în partea de jos, nu se vor mula pe glezna, acoperind parțial pantoful.

2. SLIM FIT: HAINELE ÎMBRĂȚIȘEAZĂ CORPUL

Acest tip de croi este relativ nou, fiind preferat în special de către publicul tânăr, însă nu toate persoanele o pot purta. De obicei, persoanele suple vor alege acest gen de haine pentru a le pune în evidență formele de invidiat ale corpului. 

Țesăturile slim urmăresc foarte fidel linia corporală, mulându-se armonios, asemenea unei îmbrățișări. Îmbrăcămintea nu va avea exces de material, fiecare detaliu fiind esențial în definirea ținutei. 

În ultimii ani, slim fit s-a bucurat de o foarte mare popularitate, ajungând să cuprindă multiple piese vestimentare, de la tricouri, cardigane și pulovere, până la pantaloni de stofă, blugi și chiar costume business pentru birou sau evenimente speciale. 

Cămășile de acest tip sunt prevăzute în partea din spate cu două linii care traversează țesătură în formă de semilună, reprezentând forma naturală și anatomică a corpului de trapez.

Pantalonii din această categorie vor avea întotdeauna o formă conică. Sunt strânși pe picioare și se îngustează treptat spre partea inferioară, în jurul gleznelor. Trebuie să fie precizat faptul că ei vor oferi un confort sporit dacă, în urmă ciupiri acestora, se va evidenția circa un centimetru de țesătură.

3. LARGE FIT: CONFORT SPORIT ȘI SPIRIT LIBER

Îmbrăcămintea cu o croială large fit este foarte ușor de deosebit, datorită volumului mare de material folosit în țesătură. Este versatil, pentru că există atât ținute casual, cât și smart sau chiar office. 

Dacă se discută despre stilul casual, cel mai bun exemplu sunt pantalonii largi de la talie până la glezne și hanoracele folosite la alergat. 

Pantalonii evazați, făcuți celebri de formația Bee Gees, sunt incluși cu succes în cadrul unei ținute office atunci când se dorește ieșirea din tipare și impresionarea prin imagine. 

Large fit este alegerea optimă atât pentru persoanele suple, cât și pentru cele care vor să mascheze cât de cât silueta lor.

Acum, pentru că ai citit despre fiecare tip de croială, ești în măsură să alegi ce crezi că este mai bine pentru tine. În funcție de preferințele tale, poți alege mai multe articole vestimentare din toate aceste stiluri. Astfel, vei avea o garderobă versatilă, pentru orice anotimp și pentru orice ocazie. 

Cel mai important amănunt este ca tu să te simți bine în ținuta aleasă de tine. Atunci când ținuta creează un disconfort din cauza excesului de material sau din cauză că acesta este prea strâns pe corp, înseamnă că trebuie să faci mici ajustări.

 

sursa foto: unsplash.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!