CUM SE CALCA O CAMASA? SCURT GHID CU PASI, SOLUTII SI SFATURI

CUM SE CALCA O CAMASA? SCURT GHID CU PASI, SOLUTII SI SFATURI

Un aspect ingrijit este decisiv atunci cand iti lasi tinuta vestimentara sa te descrie. Este chiar mai important sa ai parte de o tinuta ingrijita, decat de una scumpa, deoarece asta spune totul despre atentia pe care o oferi garderobei tale, dar si grija pe care o porti pentru imaginea ta. Totul tine de o disciplina vestimentara pe care trebuie sa o adopti, indiferent de stilul pe care il preferi, indiferent ca este vorba de un stil elegant, casual sau sport.

Acest aspect devine cu atat mai important atunci cand alegi sa porti o camasa pentru ca ea este o piesa vestimentara sensibila care iti ofera un aspect profi, business-like, dar care face orice imperfectiune usor de observat. Prin urmare, trebuie sa stapanesti foarte bine procesul de calcare a unei camasi pentru a putea beneficia de o tinuta eleganta aproape perfecta.

 

Cuprins

1. Cum se calca o camasa in 3 pasi?

1.1 Calcatul Camasii Pasul 1 - Extremitati

1.2 Calcatul Camasii Pasul 2 - Exteriorul 

1.3 Calcatul Camasii Pasul 3 - Interiorul 

2. TOP 3 solutii pentru cum se calca o camasa

2.1 Spalarea camasii

2.2 Apretarea

2.3 Tesatura

3. Sfaturi despre cum se calca o camasa

3.1 Alege o suprafata neteda

3.2 Foloseste un fier de calcat bun

3.3 Incepe cu extremitatile

 

 1. CUM SE CALCA O CAMASA IN 3 PASI?

Calcatul unei camasi nu este un proces complicat, dar este extrem de important. De aceea, trebuie sa respecti o anumita ordine, deoarece camasa in sine este compusa din mai multe parti. Astfel, daca vrei sa afli cum se calca o camasa rapid si corect, tine cont de cei 3 pasi de mai jos.

 

1.1 CALCATUL CAMASII PASUL 1 - EXTREMITATI

Totul incepe cu extremitatile. Astfel, primele portiuni pe care trebuie sa le calci sunt mansetele si gulerul. Acestea sunt piese de sine statatoare si poti observa acest lucru prin faptul ca, la atingere, sunt mai dure decat restul camasii.

 1.2 CALCATUL CAMASII PASUL 2 - EXTERIORUL

Dupa ce ai calcat gulerul si mansetele, ocupa-te de exteriorul camasii. Poti incheia nasturii, dar trebuie sa o intinzi cat poti de bine pentru a evita dungile nedorite. Va fi necesar sa oferi un plus de atentie daca vrei sa calci o camasa in dungi sau carouri, deoarece, in astfel de cazuri, imperfectiunile ies foarte repede in evidenta.

  

 

1.3 CALCATUL CAMASII PASUL 3 - INTERIORUL

Nu trebuie sa uiti de partea interioara a camasii. Chiar daca ai calcat exteriorul, exista riscul sa oferi camasii tale un aspect nenatural, mai ales la dungile care s-au format pe maneci si in lateral. Daca vei calca si interiorul, camasa ta se va aseza mult mai bine pe corp.

  

2. TOP 3 SOLUTII PENTRU CUM SE CALCA O CAMASA

Calcatul camasilor poate fi usurat si daca apelezi la cateva solutii indicate atat inainte, cat si dupa calcat.

  

2.1 SPALAREA CAMASII

Pentru a putea calca rapid si corect o camasa, trebuie sa ai grija ca ele sa fie spalate corespunzator. Trebuie sa ai grija sa nu speli camasa daca este deja foarte sifonata. De asemenea, aranjeaza manecile inainte de a spala camasa, daca ea le are suflecate. In plus, daca ai camasi cu imprimeuri colorate, spala-le cu alte haine colorate.

 

2.2 APRETAREA

Chiar daca multi considera apretarea ca fiind o practica invechita, trebuie sa stii ca iti face munca mult mai usoara. Daca folosesti si un spray pentru apretat, vei putea trece de la o camasa bine calcata la una impecabila.

 

 

2.3 TESATURA

Inainte sa calci camasa, umezeste tesatura. In acest fel, vei putea indrepta cutele mult mai usor, iar manevrarea fierului de calcat pe camasa se va face mult mai confortabil.

 

 

3. SFATURI DESPRE CUM SE CALCA O CAMASA

Poti urma cateva sfaturi care sa te ajute sa calci o camasa mult mai rapid. De asemenea, vei oferi camasii ingrijirea de care ai nevoie, iar materialul acesteia va fi mult mai durabil.

 3.1 ALEGE O SUPRAFATA NETEDA

Daca vrei sa ai parte de o munca usoara si rapida, calca-ti camasile pe o suprafata neteda. Astfel, iti va fi mult mai usor sa intinzi camasa si sa eviti aparitia cutelor.

 3.2 FOLOSESTE UN FIER DE CALCAT BUN

Calitatea fierului de calcat este responsabila de durabilitatea materialului din care este compusa camasa. Ai grija ca fierul sa nu fie ruginit, sa functioneze la temperatura setata si sa nu agate camasa in timpul procesului de calcare.

 3.3 INCEPE CU EXTREMITATILE

Dupa cum s-a mentionat deja, este important sa respecti o serie de pasi. Astfel, trebuie sa incepi cu mansetele si gulerul pentru a avea parte de eficienta atunci cand calci camasa.

 

CONCLUZII

O calcare eficienta te va ajuta sa ai parte de camasi curate si ingrijite pentru o perioada indelungata. In acest fel, tinuta ta vestimentara va fi una impecabila, indiferent de contextul in care o vei afisa!

 

sursa foto: envato.com

Suport clienti Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

0730 069 218 comenzi@escudo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!